Hemijski piling

Hemijski piling 2017-09-25T15:27:10+00:00

Hemijski piling je medicinsko-estetski tretman kojim se poboljšava kvalitet i struktura kože tokom dugog vremenskog perioda. Cilj je da se ukloni oštećeni površinski sloj kože tako što se tretira odgovarajućim rastvorima na odgovarajući način. Nakon tretmana ten je svetliji i ujednačen., tj. koža je blistava i izgleda zdravije.

Efekat hemijskog pilinga nije uočljiv samo na površini kože, već i u samoj strukturi kože. Na vašoj koži će biti primetne značajne promene u izgledu i ona će bitni vidno podmlađena.

hemijski piling

logo-bullet  Zašto odabrati hemijski piling?

Hemijski piling je estetski tretman koji na potpuno prirodan način regeneriše kožu lica.  Pored promene u teksturi, u smislu da koža postaje meka, baršunasta i prozračna, povećava se i stepen penetracije preparata u kožu, a samim tim povećava se i stepen hidratacije. Hemijski piling se preporučuje svim tipovima kože. Pre početka bilo kog drugog tretmana podmlaživanja potrebno je uraditi hemijski piling.

hemijski piling

logo-bullet  Kada se preporučuje hemijski piling?

Hemijski piling je estetska metoda kojom se uklanja pigmentacija na koži izazvana suncem ili nekim drugim faktorima, a daje izvandredne rezultati i kod akni, ožiljaka od akni, sitnih bora itd. Hemijski piling se primenjuje na različitim tipovima kože i kod različitih stanja kože kao što su rozacea i izražena suvoća kože. Hemijski piling se može raditi na licu, vratu, šakama, rukama, nogama i ledjima.

logo-bullet  Koliko tretmana je potrebno?

Broj potrebnih tretmana pilinga nije isti za sve osobe i zavisi od toga koliko je koža oštećena. Nekada se zadovoljavajuć efekat postiže samo jednim hemijskim pilingom, ali najčešće je potrebno 3 do 6 tretmana za dobijanje maksimalnog efekta. Izvođenje tretmana hemijskog pilingavtraje oko pola sata i bezbolno je. Hemijski piling se može raditi tokom cele godine izuzev letnjih meseci zato što je nakon tretmana neophodno izbegavati direktno izglaganje jakom suncu.

Postavite pitanje stomatologu

Zakažite Vaš pregled
  • Drop files here or
    Možete da pošaljete medicinsku dokumentaciju ukoliko je posedujete (nije obavezno).
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.