3D mezoniti

3D mezoniti 2017-09-25T15:27:19+00:00

3D mezoniti predstavljaju novu metodu neoperativnog fejsliftinga. Princip po kome se bukvalno radi svojevrsno „armiranje“ kože radi praktikuje se, sa više ili manje uspeha, u estetskoj medicini još od devedesetih godina. Ali postoji jedan veliki problem sa ovakvim tretmanima, a to je da zlatne  i druge nerazgradive niti trajno ostaju u koži. Zbog toga su kasnije nemogući bilo koji drugi tretmani.

3D mezoniti

3D mezoniti su napravljene od biorazgradivog materijala i zahvaljujući tome potpuno nestaju iz kože za 180 do 240 dana. Njihova čvstina i mogućnost postavljanja u više pravaca i na više nivoa kože omogućava da napravimo jaku „armaturnu mrežu“ koja vašoj koži vraća tonus.

3D mezoniti

Oko ovih niti formira se nov kolagen u periodu od 2 meseca, koji i posle resorpcije niti ostaje i pravi prirodnu mrežu. Efekat liftinga je vidljiv odmah nakon tretmana i traje naredne 2 godine, kada tretman treba ponoviti.

logo-bullet  Kada se preporučuje primena 3D mezoniti?

3D mezoniti tretman je dobro rešenje za sve one žene i muškarce koji žele veće podizanje, ali ne žele da se podvrgavaju invazivnim metodama, kao što je estetska hirurgija, koja sa sobom nosi i dugašak period oporavka.

3D mezoniti

3D mezoniti se koriste za lifting gornje, srednje i donje trećine lica. Niti će rešiti problem dubokih nazolabijalnih brazda, suznih brazda, kao i problem horizontalnih bora na čelu kod protivnika botoxa. Primenjuju se za zatezanje bora ispred ili iza uha, za opuštene krajeve obrva, gravitacionu ptozu podvaljka. 3D mezoniti se koriste i za zatezanje kože nadlaktice, unutrašnje strane butina, trbuha, zadnjice ili vrata.

3D mezoniti

3D mezoniti

Vrlo često 3D mezoniti se kombinuju sa hijaluronskim filerima i dermarolerima kako bi se postigao što bolji rezultat.
Zavisno od indikacije, želja i očekivanja pacijenta, odredjuje se vrsta (mononiti, screw i COG niti) i broj mezoniti koje će se upotrebiti.

Nakon zahvata je moguće da se oko tretiranog područja jave crvenilo, modrice ili blagi otok, uz peckanje ili bol.

3D mezoniti se ne preporučuju pacijentima koji imaju: poremećaj koagulacije krvi, infekcije kože, psorijazu, ekcem, autoimuna oboljenja, kao i onkološkim pacijentima.

Postavite pitanje stomatologu

Zakažite Vaš pregled
  • Drop files here or
    Možete da pošaljete medicinsku dokumentaciju ukoliko je posedujete (nije obavezno).
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.