Kad su u pitanju veća oštećenja zuba, veliki broj plombi, masivne plombe, sive (amalgamske) plombe ili drastična promena boje zuba zbog endodontskih intervencija, bele plombe vrlo često ne mogu dati zadovoljavajuće estetske rezultate.Tada bi trebalo da razmislite da li su bezmetalne keramičke krune i mostovi možda ipak bolje rešenje za vas.

Stomatolog će vam predložiti najbolje rešenje kako da dobijete blistav i lep osmeh kakav ste želeli.

Mnogi su saglasni da su bezmetalne keramičke krunice i mostovi jedno od najznačajnijih dostignuća moderne stomatologije. Dostignuća estetske stomatologije ne bi bila moguća u današnjoj meri bez bezmetalnih krunica. Bezmetalne keramičke krunice za zube i mostovi izrađuju se od cirkonijuma. U pitanju je keramički materijal koji je karakterističan po velikoj čvrstoći. Zbog svojih besprekornih karakteristika po pitanju estetike i čvrstoće, naša stomatološka ordinacija ih najiskrenije preporučuje svim pacijentima koji su u mogućnosti da ih priušte.

Zavisno od indikacije i finansijskih mogućnosti, stomatolog vam može predložiti izradu kombinovanog rada gde se bezmetalne keramičke krune i mostovi od cirkona izradjuju u regiji prednjih zuba, a metalokeramičke krunice u regiji bočnih zuba.

logo-bullet  Zašto su bezmetalne keramičke krune i mostovi pravi izbor?

Bezmetalne keramičke krune i mostovi pružaju:

  •  vrhunske estetske rezultate,
  •  ne izazivaju alergijske reakcije, jer su izradjene od biokompatibilnog materijala,
  •  odsustvo metalnog ruba uz ivicu desni,
  •  dugotrajnost protetskog rada (garancija 10 godina).
  •  mogućnost izrade u kratkom vremenskom roku (za 24 časa).

Bezmetalne keramičke krune i mostovi mogu biti izradjeni od cirkon keramike (ZrO2) ili glas keramike koja se može izraditi za 24 časa.

Svi materijali koji se koriste u izradi kruna i mostova imaju garanciju kvaliteta renomiranih evropskih proizvodjača: Kavo, Ivoclar, Vita, Sirona, Dentsply. Pacijenti mogu svakog trenutka proveriti iz kog bloka kao i od kog materijala je izradjen njihov protetski rad, jer svaki blok u sebi sadrži čip o svim karakteristikama materijala.

Bezmetalne keramičke krunice se izrađuju isključivo uz pomoć računara (CAD/CAM), s tim što se preko osnove, koju čini kompjuterski izradjena keramika, rukom zubnog tehničara, specijalizovanog u oblasti keramike, krunica i most dovršavaju, nanošenjem keramike u slojevima da bi se postigle sve vizuelne, anatomske i estetske karakteristike prirodnih zuba.

Rezultat je oduševljeni osmeh naših pacijenata.

Pozovite nas i zakažite besplatan pregled! 011-323-80-28    065-323-80-28